Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Με αφορμή τα πρόσφατα δημοσιεύματα ή/και δηλώσεις ή/και ανακοινώσεις στον ημερήσιο τύπο που αναφέρονται στην εταιρεία μας και ιδιαίτερα στην ποιότητα του δικτύου μας, την κάλυψη του και την βιωσιμότητα της εταιρείας, δηλώνουμε απερίφραστα ότι είναι παντελώς ανακριβή, παραπλανητικά και γίνονται προφανώς εκ του πονηρού και αποτελούν δυσφήμηση προς την εταιρεία μας. Η εταιρεία μας δηλώνει ότι τηρεί όλες τις υποχρεώσεις της προς το Κράτος (τεχνικές, οικονομικές και άλλες)  στο ακέραιο, τηρεί τους κανόνες διαφάνειας έχοντας δημοσιευμένες όλες τις πληροφορίες που την αφορούν και ανταποκρίνεται με άριστα στους ελέγχους των Αρμοδίων Αρχών. Πληροφοριακά αναφέρουμε ότι η εταιρεία μας έχει ήδη καταβάλει 6,7 εκατομμύρια Ευρώ προς το Κράτος και έχει δώσει Τραπεζικές εγγυήσεις για τα υπόλοιπα 4,3 εκατομμύρια Ευρώ. Έχει δε εγκαταστήσει την απαραίτητη υποδομή για χωρητικότητα μέχρι και 40 κανάλια. Στο δίκτυο της εταιρείας μας φιλοξενούνται σήμερα 14 κανάλια και πραγματικά διερωτόμαστε πως είναι δυνατό να υπάρχουν ισχυρισμοί από το ΡΙΚ ότι υπάρχει δυνατότητα φιλοξενίας στο δίκτυο τους όλων των καναλιών που φιλοξενούνται σήμερα στο δίκτυο μας, με δεδομένο ότι κάτι τέτοιο δεν επιτρέπεται από την Άδεια τους, ούτε και τέτοιας χωρητικότητας δίκτυο δικαιολογείται να έχει εγκατασταθεί από το ΡΙΚ για τις ανάγκες του. Διερωτόμαστε, μήπως έχουν γίνει περιττές σπατάλες από το ΡΙΚ? Οφείλει το Κράτος να το διερευνήσει δεόντως. Θεωρούμε ότι επιβάλλεται  διενέργεια κοστολογικού ελέγχου στο ΡΙΚ από την ίδια Αρμόδια Αρχή και με τον ίδιο τρόπο που έγινε για την Velister για να λάμψει η αλήθεια.

Η Velister χαιρετίζει τις προσπάθειες της Κυβέρνησης προς εξεύρεση λύσης για το πρόβλημα βιωσιμότητας της Επίγειας Ψηφιακής Τηλεόρασης στην Κύπρο, πρόβλημα το οποίο δημιουργήθηκε λόγω της πρωτοφανούς Οικονομικής Κρίσης που έχει πλήξει τον τόπο μας και που αναπόφευκτα έχει επηρεάσει τους πελάτες μας (ιδιωτικά κανάλια). Ήδη ένα κανάλι έχει αποχωρήσει τον περασμένο Νοέμβριο και ένα άλλο ενημέρωσε για την πρόθεση του να μην μεταδίδεται με τη νέα τηλεοπτική σαιζόν από την πλατφόρμα μας ενώ όλα τα υπόλοιπα κανάλια έχουν εκφράσει παράπονα για το νέο αυξημένο Τέλος Πρόσβασης που έχει καθοριστεί. Κατά συνέπεια, η πιθανότητα αποχώρησης και άλλων καναλιών από την πλατφόρμα είναι πλέον πολύ πιθανή και ως εκ τούτου αναπόφευκτα θα επηρεάσει αρνητικά τόσο την Velister, αφού τα εισοδήματα της προέρχονται από τους πελάτες της και δεν λαμβάνει καμία χορηγία από κανένα,  όσο και τους πελάτες της και κατ’ επέκταση την ελεύθερη ραδιοτηλεόραση με επακόλουθες δυσάρεστες  οικονομικές και κοινωνικές προεκτάσεις. Η Velister έκρουσε έγκαιρα τον κώδωνα του κινδύνου κατάρρευσης της ιδιωτικής ραδιοτηλεόρασης στις Αρμόδιες Αρχές, με σκοπό την εκ μέρους τους ανάληψη πρωτοβουλιών εξεύρεσης λύσεων που θα απάμβλειναν ή/και θα έλυαν οριστικά το πρόβλημα.

Η Velister επιθυμεί να ξεκαθαρίσει ότι μέτοχοι της δεν είναι μόνο τα τηλεοπτικά κανάλια ΑΝΤ1, MEGA, SIGMA, LTV και PLUS, όπως παραπλανητικά αναφέρεται από κάποιους, αλλά και 2 εταιρείες Τηλεπικοινωνιών εγνωσμένου μεγέθους και κύρους, η PRIMETEL και η CABLENET, και το πλαίσιο λειτουργίας της είναι πλήρως Ρυθμισμένο και Ελεγχόμενο από τις Αρμόδιες Υπηρεσίες και Αρχές του Κράτους και κατά συνέπεια δεν ελέγχεται από ‘προσωπικές ατζέντες καναλαρχών’ όπως κακόβουλα έχει λεχθεί.

Η πρωτοβουλία της Κυβέρνησης προς διασφάλιση της πολυφωνίας και του πλουραλισμού εξυπηρετεί πάνω απ’ όλα το ευρύτερο δημόσιο συμφέρον και προς το σκοπό αυτό, η Velister Ltd τίθεται στη διάθεση της Υπουργικής Επιτροπής που συστάθηκε και μελετά το όλο θέμα.

Theme by Danetsoft and Danang Probo Sayekti inspired by Maksimer